До проблеми продовження терміну експлуатації елементів енергетичного обладнання: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2018, 27:62-69 - Drobenko, Bohdan; Budz, Stepan; Astashkin, Volodymyr (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2019)
Розглянуто підхід до визначення напружено-деформованого стану елементів енергообладнання та дослідження можливості їх подальшої експлуатації на основі визначення тривимірних розподілів температури та полів переміщень, деформацій і напружень з повної системи рівнянь неізотермічної термопружно-пластичності. Досліджено стан діючого барабана парового котла з урахуванням наявних дефектів, ремонтних робіт і деградації матеріалу з використанням програмного забезпечення, розробленого на основі методу скінченних елементів. Розроблено рекомендації щодо покращення технології його ремонту та встановлено умови і терміни його безпечної подальшої експлуатації.