Модельний опис фазових перетворень і залишкових напружень в елементах конструкцій при термічному навантаженні: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2017, 26:17-30 - Hachkevych, Oleksandr; Drobenko, Bohdan; Astashkin, Volodymyr; Budz, Stepan; Budz, Ihor; Chupyk, Ihor (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
На основі методу Хука-Джівса і методу скінченних елементів і розроблено числову методику оптимізації локального поля нагріву осесиметричної оболонки, яка виготовлена із титанового сплаву. Враховано явище поліморфного перетворення при зміні температури.